onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
158 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Hz. Muhammed (s.a.v.) ve diğer peygamberlerin özellikleri arasında birçok benzerlik bulunmaktadır. Bu benzerlikler, peygamberlerin Allah tarafından seçilmiş kimseler olmaları ve insanlara en güzel örnek olmaları gerektiği gerçeğinden kaynaklanmaktadır.

Öncelikle, Hz. Muhammed (s.a.v.) ve diğer peygamberlerin en önemli özelliklerinden biri doğruluktur. Peygamberler, doğru sözlü insanlardır ve asla yalan söylememişlerdir. Hz. Muhammed (s.a.v.) de bu özelliğiyle tanınmış ve hayatı boyunca doğruluktan ayrılmamıştır.

Bir diğer önemli özellik ise güvenilirliktir. Peygamberler, her zaman ve her yerde güvenilir olmuşlar ve kutsal görevlerini yerine getirirken emanete uygun davranmışlardır. Hz. Muhammed (s.a.v.) de bu özelliğiyle bilinmiş ve “Muhammedü’l-Emin” (Güvenilir Muhammed) olarak anılmıştır.

Ayrıca, peygamberlerin akıllı ve zeki olmaları gerekmektedir. Akıllı ve zeki olan peygamberler, Allah’tan (c.c.) aldıkları mesajları anlamış ve insanlara en güzel şekilde anlatmışlardır.

Son olarak, peygamberler günah işlemekten korunmuş olmalıdırlar.

Bu özellikler, Hz. Muhammed (s.a.v.)'in ve diğer peygamberlerin insanlara en güzel örnek olmalarını sağlamıştır. Ancak, Hz. Muhammed (s.a.v.)'in diğer peygamberlerden ayrılan bazı özellikleri de vardır. Örneğin, Hz. Muhammed (s.a.v.) bütün insanlığa gönderilmiş son peygamberdir. Ayrıca, Kur’an-ı Kerim’i en iyi şekilde yaşamış ve açıklamıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...