onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
433 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Çok eski zamanlarda yaşayan bir bilim insanı olsaydınız insanlara Dünya’mızın küre biçiminde olduğunu göstermek için şu örnekleri verebiliriz

  • Denize açılan bir gemiyi izlediğinizde önce gövdesi, sonra bacası kaybolur. Aynı şekilde yaklaşan bir gemiyi izlediğinizde geminin önce bayrağını, sonra direğini ve son olarak da teknesini görürsünüz. Eğer Dünya düz olsaydı her yerden geminin tamamını görürdünüz.
  • Güneşin yavaş yavaş doğması ve batması Dünya’nın küre olduğunu kanıtlayan bir örnektir. Eğer Dünya düz olsaydı Güneş aniden doğacak ve aniden batacaktı.
  • Ay tutulması olduğunda, Dünya’nın Ay üzerine vuran gölgesi yuvarlaktır. Bu da Dünya’nın küre şeklinde olduğunu gösterir.
  • Kuzeye ya da güneye doğru uzun yolculuklar yaparsanız, geceleri görebildiğiniz takım yıldızlarının ufuktan olan yükseklikleri değişir. Örneğin ekvatorda durup kuzeye doğru baktığınızda Kutup Yıldızını ve üyesi olduğu Küçük Ayı takım yıldızını göremezsiniz.
  • Uzaydan çekilmiş fotoğraflar Dünya’nın şekli ile ilgili en iyi kanıtlardır. Dünya’nın şekli bir küre olarak görülebilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...