onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
57 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Küçük bir kır faresinin hayatını sürdürebilmek için 24 saat içinde kendi ağırlığı kadar yiyeceği bulmak zorunda olmasının nedenleri şunlar olabilir:

  • Küçük kır faresi, sivri faregiller familyasına ait bir kemirgendir. Sivri faregiller, böcekçiller takımında sınıflandırılır ve hepçil beslenirler. Bu da onların besin ihtiyacının yüksek olduğu anlamına gelir.
  • Küçük kır faresi, metabolizması hızlı bir canlıdır. Bir kır faresinin kalbi dakikada 800 ila 1000 kez atar. Bu da onun enerji harcamasının yüksek olduğu anlamına gelir.
  • Küçük kır faresi, kış uykusuna yatan bir canlıdır. Kış uykusuna girmeden önce vücut yağ rezervlerini artırmak için çok fazla beslenir. Bu da onun besin ihtiyacının yüksek olduğu anlamına gelir.
  • Küçük kır faresi, avcılara karşı savunmasız bir canlıdır. Kuşlar, yılanlar, tilkiler, kediler gibi pek çok hayvan onu avlayabilir. Bu da onun sürekli hareket halinde olması ve saklanacak yer araması gerektiği anlamına gelir.

Bu nedenlerle, küçük bir kır faresinin hayatını sürdürebilmek için 24 saat içinde kendi ağırlığı kadar yiyeceği bulmak zorunda olduğu söylenebilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...