onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
67 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Bıngıldak, bebeğin kafatasında bulunan ve zamanla kemikleşen kıkırdak yapılar olarak tanımlanabilir. Bıngıldakların sağladığı faydalar şunlardır:

  • Bıngıldaklar, bebeğin doğum sırasında dar olan doğum kanalından kolayca geçmesine olanak sağlar. Kafatası kemikleri arasındaki boşluklar sayesinde bebeğin kafası doğum kanalının şeklini alabilir ve doğum daha rahat gerçekleşir.
  • Bıngıldaklar, bebeğin beyninin hızlı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. İlk iki yılda çok hızlı olan beyin büyümesine kafa kemiklerinin büyümesi uyum sağlayamaz. Bu nedenle kemikler arası birleşme yerleri yani sütürler ve bıngıldak sayesinde kafa büyüyerek, beyin dokusuna zarar gelmez.
  • Bıngıldaklar, bebeğin kafasında oluşabilecek ani basınç ve hacim değişimlerinde koruyucu bir rol oynar. Kafa kemikleri esnek olmadığı için genişleyemez. Bıngıldak bu yan etkileri azaltabilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...