onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
128 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

UNESCO’nun değer verdiği cinsiyet eşitliği, bana göre şu anlamları ifade ediyor:

  • Kadın ve erkek arasında eşit hakları, sorumlulukları ve fırsatları ifade ediyor. Bu, hem kadınların hem erkeklerin çıkarları, ihtiyaçları ve önceliklerini dikkate almak ve kadın ve erkekler arasındaki grupların çeşitliliğini fark etmek anlamına geliyor.
  • Temel insan hakkı ve sürdürülebilir ve insan merkezli kalkınma için önkoşul ve amaç oluyor. Bu, uluslararası onaylanmış olan kalkınma amaçlarının başarısı için de cinsiyet eşitliğinin gerekli olduğunu gösteriyor.
  • Kadınların güçlenmesi ve toplumların kalkınmasına katkı sağlaması için oluşturulan uluslararası bir eylem planı oluyor. Bu, UNESCO’nun beş program alanında (Eğitim, Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşerî Bilimler, Kültür, Bilgi ve İletişim) yaptığı çalışmalarla cinsiyet eşitliğini garanti etmeye çalıştığını gösteriyor.
  • Kültürel çeşitliliği destekleyen ve siyasal kararlar için bilgi sağlayan, yeni öğrenim girişimleri oluşturan, araştırmaya yenilik getiren ve mevcut üniversite programlarını zenginleştiren bir vizyon oluyor. Bu, UNESCO’nun kurduğu Kürsüleri ve Ağları aracılığıyla üniversitelerarası işbirliği ve iletişimi teşvik ettiğini gösteriyor.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...