onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
84 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Vücudumuzun oksijeni havadan alması ve zararlı olan karbondioksiti havaya vermesine solunum adı verilir. Solunum, canlıların ortak özelliği olup; canlıdan canlıya değişebilen şekillerde yapılır. Oksijenli solunum, oksijensiz solunum veya hem oksijenli hem oksijensiz solunum yapan canlılar vardır.

Solunum sistemi, soluk alıp vermek için gerekli olan sistemdir. Çeşitli doku ve organların bir araya gelmesiyle meydana gelmektedir. Solunum sistemi, burun, ağız, yutak, gırtlak, soluk borusu, bronşlar, bronşçuklar, alveoller ve akciğerler gibi yapıları içerir. Solunum sistemi, kan dolaşım sistemi ile yakın bir ilişki içindedir.

Solunum sisteminin işlevi, vücudumuza giren oksijeni hücrelere taşımak ve hücrelerde oluşan karbondioksiti dışarı atmak olarak özetlenebilir. Solunum sistemi, aynı zamanda vücudun sıcaklık dengesini sağlamak, ses çıkarmak ve koku almak gibi görevleri de yerine getirir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...