onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
220 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Hz. Salih (a.s.), Semud Kavmi’ne peygamber olarak gönderildi. Hz. Salih (a.s.) durmadan, dinlenmeden Semudluları hak dine davet etmiştir. Ancak kavmi onu dinlememiş ve eziyet ederek, yanlarından kovmuşlardır. Semud kavminin ileri gelenleri onunla alay ederek küçümsemeye çalışmış ve kendilerini tehdit ettiği azabın gelmesini istemişlerdir.

Semud Kavmi, kayaların içini oyarak ihtişamlı, sağlam evler yapmış ve puta tapmaya başlamıştı. Hz. Salih (a.s.) kavmini hidayete davet etti fakat kendisinden bir mucize istendi. Allah, Semud Kavmi’ne mucize olarak bir deve gönderdi. Deve kayanın içinden çıkıp Yaradan’ı tesbih etti. Devenin sütü hiç bitmedi ve sütü içenlere şifa oldu. Fakat Semudlular, kendilerine denemek için gönderilen Hz. Salih’in devesini öldürdüler.

Hz. Salih’in hidayete davet gayretleri sonuç vermedi ve azgın kavim korkunç bir ses ve zelzele ile helak olup gitti. Hz. Salih (a.s.) kendisine inanan 120 kadar kişi ile Mekke’ye göç ettiği ve kabrinin Mültezem ile Makam-ı İbrâhim arasında olduğu nakledilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...