11 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde  

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
 

2. Ünite Değerlendirme

1. Didem cevizlerinin 1/3 ’ini Mehmet’e, 2/9 ’sini Türkan’a, 5/18 ’ini Hülya’ya veriyor. Didem’e cevizlerin kaçta kaçı kalmıştır?

Cevap: B

1/3 - 2/9 - 5/18 = 6/18 + 4/18 + 5/18 = 15/18

Tamamı 18/18 - 15/18 = 3/18 = 1/6

2. 7 < Δ < 8 olduğuna göre yerine aşağıdaki kesirlerden hangisi yazılır?

A) 13/2 = 6,5  B) 28/4 = 7   C) 23/3 = 7,66   D) 41/5 =8,2 

Cevap: C

3. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi doğrudur?

Cevap: B

4. Ömer bir hikaye kitabının ’sini Ayşe ise aynı kitabın ■ ’sını okuduğuna göre, aşağıdakilerin hangisi doğrudur?
A) Her ikisinin okuduğu sayfa sayıları eşittir.
B) Ayşe, Ömer’den 4 sayfa daha fazla okumuştur.
C) Ömer’in okuduğu sayfa sayısı daha fazladır.
D) Ayşe, Ömer’in okuduğu sayfa sayısının 3 katı kadar okumuştur.

Cevap: A

5. Yukarıdaki verilen sıralamaya göre A’nın alabileceği en büyük doğal sayı değeri ile B’nin alabileceği en küçük doğal sayı değerinin toplamı kaçtır?
A) 21 B) 23 C) 25 D) 27

Cevap: D

6. A firmasının ürünlerinin ’i, B firmasının ürünlerinin ’ü kadardır. A firmasının 36 000 ürünü olduğuna göre, B firmasının ürün sayısı kaçtır?
A) 50 000 B) 30 000 C) 24 000 D) 18 000

Cevap: A

a firmasının toplam ürününe A tane diyelim. Ve b firmasının toplam ürün sayısı da B kadar olsun.

Soruda bize a firmasının ürünlerinin 6'da 5'inin, b firmasının ürünlerinin 5'te 3'üne eşit olduğu söylenmiş. O halde;

5A/6 = 3B/5 eşitliğini kurabiliriz.

a firmasının toplam ürün sayısı 36 000 olarak verilmiş. Yani A = 36 000.

Eşitlikte A yerine 36 000 yazalım ve B sayısını yani b firmasının ürün miktarını bulalım.

5*36 000/6 = 3B/5

5*6 000 = 3B/5

B sayısını yalnız bırakmak için eşitliğin her iki tarafını da 5 ile çarpıp 3'e böleriz.

5*6 000 *5/3 = B ifadesine ulaşırız.

İşlemleri doğru bir şekilde yaptığımızda da B sayısının 50 000 olduğunu buluruz.

Cevabımız 50 000 olacaktır.

7) Aşağıda eş parçalara ayrılmış şekillerde boyalı kısımların belirttiği hangi kesir, diğerlerine denk değildir?

Cevap: D

8. Yukarıdaki modellerde boyalı olarak gösterilen kesirlerle yapılan işlemin sonucunu bulunuz.

Cevap: 1/6

9) Bir okulda okul meclis başkanlığı seçimi yapılmıştır. Her öğrenci kendisini en iyi temsil edeceğini düşündüğü başkan adayına oy vermiştir. Üç tane başkan adayının olduğu seçimde birinci aday oyların —’ünü, ikinci aday oyların —’ini aldığına göre üçüncü aday oyların kaçta kaçını almıştır?

Cevap: 3/14

Soruyu basitçe çözmek adına kesirli değerlerin paydalarını ortak noktadan eşitleyelim.

Birinci aday 3/7 kadar almış, 2 ile genişletirsek, 6/14 olur.

ikinci aday 5/14 oy almış.

Şimdi toplam oy sayısını 14a diyelim.

Birinci aday 6a, ikinci aday da 5a olur. toplamda sie 11a olurlar

Geriye 14a-11a=3a kalır bu değerde üçüncü adayın oy sayısıdır.

üçüncü aday oyların kaçta kaçını almış diye sormuşlar

3a/14a = 3/14 ünü almıştır.

10) Veysel, oturduğu semtte bir iş yeri açmak istemektedir. Veysel’in biriktirdiği para istediği iş yerini açmak için yeterli olmayınca, masrafların -^’ini arkadaşı Melikşah karşılamıştır. Melikşah’ın ödediği miktar 800 lira olduğuna göre bu iş yerinin maliyeti kaç liradır?

Cevap: 20 000 

Hoş geldiniz, onlineodev.com sizlere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.

13.8k soru

14.1k cevap

66 yorum

682 kullanıcı

...