onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
40 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde tarafından 27 242 801

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

“Allah isterse bir kulun işini, mermere geçirir dişini; istemezse işini, muhallebi yerken kırar dişini” atasözü, kişinin başarısının ve başarısızlığının, kendi çabalarının ötesinde, Allah’ın takdirine bağlı olduğunu vurgular. Bu atasözü, şans ve talihin, insanların hayatındaki olayları ve sonuçları etkileyebileceği inancını yansıtır.

Atasözünde geçen “mermere diş geçirmek” ifadesi, normalde mümkün olmayan bir durumu, yani son derece zor bir işi başarmayı simgeler. “Muhallebi yerken diş kırmak” ise, en kolay işlerde bile başarısızlık yaşanabileceğini, beklenmedik bir şekilde zorluklarla karşılaşılabileceğini anlatır. Burada, Allah’ın iradesinin, insanın kendi iradesinden ve çabasından daha etkili olduğu, ve her şeyin O’nun izniyle gerçekleştiği mesajı verilir.

Bu atasözü, insanların kendi kaderlerini tamamen kontrol edemediklerini, bazen en basit işlerde bile başarısız olabileceklerini, ancak Allah’ın lütfu ve yardımıyla en zor işleri bile başarabileceklerini hatırlatır. Bu nedenle, insanların her zaman alçakgönüllü olmaları ve Allah’ın yardımına güvenmeleri gerektiğini öğütler.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...