onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
96 kez görüntülendi
Kimya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

İnsanlar, MS 300-1600 yıllarını kapsayan ve adına……….simya…………..(1) denilen bir uğraşın içindeydiler. Bu uğraşın amaçlarından biri, bazı metalleri altına dönüştürecek……..felsefe taşını..…………..(2), diğeri de ölümsüzlük sağlayacak………..iksiri………….(3) bulmaktı. Yüzlerce yıl süren çabalar bir sonuç vermedi fakat bazı kimyasal maddelerin…...laboratuvar..……………….(4) tekniklerinin, araç ve gereçlerin keşfedilmesine yol açtı. Daha sonra bazı bilim insanlarının gözleme dayalı çalışmaları ve maddeler arasında sayısal ilişkiler kurmaları sayesinde adına……....kimya.………….(5) denilen bir bilim dalı oluştu. Hızla gelişen bu bilim dalında, aralarında yöntem ve teknikler, amaçlar ve sistemler farklılık gösterse de biyokimya, analitik kimya, organik kimya, anorganik kimya…………....fizikokimya……….(6), polimer kimyası ve endüstriyel kimya gibi disiplinler ortaya çıktı. Kimyasal maddeler ve bileşimleri hakkında bilgiler elde edildikçe ve endüstriyel gelişmeler arttıkça kimyanın çalışma alanları da arttı. İlaç………gübre……………..(7), petrokimya, arıtım ve boya-tekstil gibi alanlar kimyanın başlıca çalışma alanları oldu. Kimyanın çalışma alanlarının hızla artmasının bir sonucu olarak kimya mühendisliği, metalürji mühendisliği……….eczacılık…………….(8), kimyagerlik ve kimya öğretmenliği gibi meslekler oluştu. Doğada birçok kimyasal madde bulunmaktadır. İnsan sağlığı ve çevre için……….sodyum..…………(9),  otasyum,
demir, kalsiyum, magnezyum ve su gibi maddeler önemliyken cıva…………...kurşun.……….(10), karbon monoksit, karbon dioksit, azot dioksit, kükürt trioksit ve klor gazı gibi maddeler zararlıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...