onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
76 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Dünya Yüzeyindeki Karalar ve Sular
Amaç: Dünya yüzeyindeki karaların ve suların kapladığı alanları karşılaştırmak
İzlenen Yol
1. Dörder kişilik gruplar oluşturalım. Etkinliği gerçekleştirirken grup üyeleri arasında adil bir görev dağılımı yapalım.
Gerekli Malzemeler: model küre, mavi ve yeşil oyun hamurlan.
2 Model küreyi dikkatle inceleyelim. Model küre üzerinde karaların ve suların gösterildiği yerleri belirleyelim.
3. Model kürede görseldeki gibi yeşil oyun hamuruyla karaların üzerini, mavi oyun hamuruyla da suların üzerini kaplayalım.
4. Model küreyi kaplarken hangi renk oyun hamurunu daha fazla kullandığımızı gözlemleyelim.
Sonuç
Model küreyi kaplarken hangi renk oyun hamurunu daha fazla kullandık?
Cevap:
Model küreyi kaplarken, mavi oyun hamurunu daha fazla kullandığınızı fark etmişsinizdir. Bu, Dünya yüzeyinin büyük bir kısmını okyanuslar ve denizler gibi su kütlelerinin kapladığını gösterirToplamda beş büyük okyanus vardır: Pasifik Okyanusu, Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu, Güney Okyanusu ve Kuzey Buz DeniziOkyanuslar, Dünya’nın su kaynaklarının büyük bir kısmını oluşturur ve toplam yüzey alanının yaklaşık %70’ini kapsar.
Dünya yüzeyinde sular mı, karalar mı daha çok yer kaplar?
Cevap:
Yeşil oyun hamuruyla kapladığınız alan ise, Dünya yüzeyindeki kara kütlesini temsil ederYedi kıta vardır: Afrika, Antarktika, Asya, Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve OkyanusyaBu kıtalar, birçok ülkeyi ve farklı ekosistemleri barındırırDünya yüzeyinin %30’u kara kütlesinden oluşur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...