onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
49 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
1. Yaşadığımız çevrede gözlem yapmak üzere bir gezi düzenleyelim. Çevremizde, taşların nerelerde bulunduğunu ve bu taşların nerelerde kullanıldığını belirleyerek defterimize yazalım. Yazdığımız notları sınıfta arkadaşlarımıza aktaralım.
Cevap: Çevremizde bulunan taşlar boş arazilerde, bazen sokaklarda, dağlarda, deniz kenarlarında bulunuyor.
2. Annemize ve babamıza evimizde hangi eşyaların, hangi madenlerden yapıldığını sorarak öğrenelim. Bunları defterimize yazalım.
Cevap: Bunu kendi anne babanıza sorarak yapmalısınız. Mesela çaydanlık alüminyumdan yapılmıştır gibi
3. Dinozorlar çok uzun zaman önce yaşamış canlı varlıklardır. Dinozorlar hakkında bugün elde ettiğimiz bilgilerin nasıl elde edilmiş olabileceğini araştıralım.
Cevap: Fosiller sayesinde bu bilgilere sahibiz.
Dünya’da kara tabakası üzerinde yaşıyoruz. Bu kara tabakasının özellikleri neler olabilir?
Cevap:
Kara tabakası biz canlıların yaşadığı yeryüzüdür.Canlılar besinlerini dünyamızın bu bölümünden sağlamaktadır.Kara tabakasının bulunduğu alanlar tarım faaliyetlerinin yapıldığı alandır.Kayaçlar, dağlar, kayalar, denizler, okyanuslar kara tabakasının üzerinde bulunmaktadır.Deniz diplerinde kara tabakasının kalınlığı incedir.Kara tabakasının üst kısmına yer kabuğu ismi verilmiştir.Dünyanın katmanları arasındaki en ince tabakayı oluşturmaktadır. Kaynak: Dünya’da kara tabakası üzerinde yaşıyoruz. Bu kara tabakasının özellikleri neler olabilir?

 

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...