onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
59 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
1. Uzay araştırmaları yaparken hangi teknolojilerden yararlanılır? Tahmin ediniz.
CevapBilgisayar teknolojileri alanındaki gelişmelerin sonucları ise, daha duyarlı kontrol sistemleri, daha hızlı gozlem, daha buyuk veri kapasitesi, daha hızlı veri işlenmesi gibi etkiler yapmıştır.
Uzay araştırmaları için Kullanılan araçlar;
Teleskop
Radyoteleskopları
Elektromanyetik dalgalar
İnsanlı uzay araçları
İnsansız uzay araçları
Yer Çevresinde Yörüngeye Giren Uydular
Kutup Yörüngeli Uydular
Ekvatoral Uydular
Rastgele Uydular
İnsanlı Uydular
Bugun çok buyuk çaplı teleskoplar, son derece yüksek ayırma güçlü spektrograflar, çok duyarlı yarı-iletken dedektörler kullanılmakta, bazı gozlem cihazları uydularla Dunya cevresindeki yorungelere yerlestirilmekte, gelişmiş dedektörler sayesinde çok farklı dalgaboyu bölgelerinde gözlemler yapılabilmektedir. Artık bazı gök cisimlerine giderek oradan ornekler getirebilen uzay araclarının yapılabilmesi de gelisen teknolojinin arastirma alanında kullanılmasının bir ornegi olarak gosterilebilir.
2. Uzay araştırmalarını olumsuz etkileyecek durumlar neler olabilir?
CevapUzayda tahminlere göre 8 bin ton atık bulunuyor. Bunlardan boyları 10 santimetre üzerinde olan 29 bin nesne takip edilebiliyor. Daha küçük boylarda olan milyonlarca nesneyse takip edilemiyor. Bu sebeple çarpışmalar oluyor, ve her parça atık, bir risk teşkil ediyor.

Luisa Innocenti çözümü şöyle açıklıyor: “Uzay atıkları problemi iki şekilde çözülmeli. Öncelikle daha fazla atık oluşturmaya son vermeliyiz. İkinci olarak da, var olan çöplerden, yani atıklardan, kurtulmalıyız.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...