onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
47 kez görüntülendi
Fizik kategorisinde tarafından 27 246 804

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından düzenlendi

Yay, su ve ses dalgaları bir engele çarptığında yansıma olayı gözlemlenir. Yansıma, dalgaların yansıtıcı bir yüzeye çarparak geldikleri ortama geri dönmesi olayına denir. Dalgaların çarpmadan sonraki hareketi için şu tahminlerde bulunabiliriz:

  • Yay dalgaları düz bir engele çarptığında aynı doğrultuda geri yansır. Atma ve yayılma doğrultusu birbirine diktir. Yay dalgalarının genliği, periyodu, frekansı ve dalga boyu yansımada değişmez.
  • Su dalgaları düz bir engele çarptığında normal doğrultusunda geri yansır. Su dalgalarının genliği, periyodu, frekansı ve dalga boyu yansımada değişmez. Su dalgalarının yüksekliği ve uzunluğu ise engelin şekline ve büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir.
  • Ses dalgaları düz bir engele çarptığında normal doğrultusunda geri yansır. Ses dalgalarının frekansı ve tınısı yansımada değişmez. Ses dalgalarının şiddeti ise engelin yapısına ve kaynaktan uzaklığa bağlı olarak azalabilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...