onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
195 kez görüntülendi
Fizik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Magnezyum fosfat tuzundan oluşan pudra, çeşitli spor dallarında sürtünme kuvvetini azaltmak ve teri emmek için kullanılmaktadır.

Sürtünme kuvveti, bir cismin hareketine zıt yönde etki eden bir kuvvettir. Sürtünme kuvveti fazla olduğunda, cismin hareket etmesi zorlaşır. Bu yüzden cisim ile zemin arasına kayganlık sağlayan malzemeler konularak sürtünme kuvveti azaltılır. Böylece cisim daha kolay hareket ettirilebilir.

Ter ise vücudun ısı dengesini sağlamak için salgıladığı bir sıvıdır. Ter fazla olduğunda, cildin kayganlaşmasına ve elin kaymasına neden olabilir. Bu da spor performansını olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden teri emen ve cildi kurutan malzemeler kullanılır.

Magnezyum fosfat tuzundan oluşan pudra, hem sürtünme kuvvetini azaltan hem de teri emen bir özelliğe sahiptir. Bu yüzden özellikle haltercimnastiktenisbasketbolvoleybol gibi spor dallarında sıkça kullanılmaktadır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...