onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
120 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Sayfa 64 Cevapları

Henüz bilinmeyen bir yeri keşfetmiş olsaydınız bu yerin ne gibi özellikleri olmasını isterdiniz?

Cevap:

Doğal güzellikleri ve biyolojik çeşitliliği olan bir yer olmalı. Dağlar, ormanlar, göller, şelaleler, mağaralar gibi pek çok farklı manzara olmalı.

Sayfa 65 Cevapları

Kristof Kolomb gibi denizcilere keşifler için cesaret veren gelişmeler neler olmuştur? Yazınız.

Cevap:

Kristof Kolomb, Atlantik Okyanusu’na yaptığı toplam dört seferle coğrafi keşifleri başlatan ve Amerika’nın kolonizasyonunun yolunu açan bir Cenevizli kaptan ve kâşiftir. Onun cesaretlendiren keşifleri, Karayipler, Orta Amerika ve Güney Amerika ile Avrupalıların ilk temasını sağladı.

Denizcilere ve gemicilere cesaret veren gelişmeler arasında şunlar bulunmaktadır:

  1. Pusulanın Bulunması ve Geliştirilmesi: Pusula, denizcilerin yönlerini belirlemelerine yardımcı oldu. Bu teknolojik ilerleme, okyanuslarda yolculuk eden gemilerin rotalarını daha güvenli ve kesin bir şekilde çizmelerine katkı sağladı.
  2. Gemicilik Tecrübesinin Artması: Denizcilerin denizlerde daha fazla seyahat etmeleri ve deneyim kazanmaları, cesaretlerini artırdı. Kristof Kolomb gibi kâşifler, denizcilik alanındaki bilgi birikimini paylaşarak yeni rotaların keşfedilmesine katkıda bulundu.

Bu gelişmeler, Kristof Kolomb’un cesurca denizlere açılmasını ve Amerika’nın keşfini mümkün kıldı. Onun yolculukları, tarih boyunca büyük bir etki yarattı ve dünyanın coğrafi bilgisini kökten değiştirdi.

Aşağıdaki tabloda coğrafi keşiflerin sebeplerinin hangi alan ile ilgili olduğunu örnekte olduğu gibi yazınız. (Bir satırda birden fazla işaretleme yapabilirsiniz. Siyasi, ekonomik, dini, bilimsel vb.)

Cevap:

image

Sayfa 67 Cevapları

Coğrafi keşifler sonrası dünyaya yayılan yeni bitki türleri olmasaydı hayatımızda neler değişirdi? Yazınız.

Cevap:

Coğrafi keşifler, 15. yüzyıldan itibaren Avrupalı denizcilerin yeni kıtalar, deniz yolları, kültürler ve kaynaklar keşfetmesiyle başlayan bir süreçtir. Devamı..

Yeni bulunan ticaret yolları ve yapılan keşifler Osmanlı Devleti’nden uzak coğrafyalarda gerçekleşmiştir. Yeni ticaret yollarının bulunmasının Osmanlı Devleti’ne etkileri neler olmuştur? Tartışınız.

Cevap:

Yeni ticaret yollarının bulunmasının Osmanlı Devleti’ne etkileri şunlar olabilir: Devamı..

Sayfa 68 Cevapları

Rönesans etkilerini öncelikle sanat daha sonra mimari ve kültürel alanlar aracılığıyla göstermiştir. Siz Rönesans Dönemi’nde yaşayan bilim insanı ya da sanatçı olsaydınız hangi alanda çalışmalar yapmak isterdiniz.

Cevap:

 Eğer Rönesans Dönemi’nde yaşayan bir bilim insanı ya da sanatçı olsaydım, mimari alanda çalışmalar yapmak isterdim.

Sayfa 69 Cevapları

Aşağıdaki tabloya Reform Hareketi’nin sonuçlarını ve bu sonuçların ilgili olduğu alanı yazınız.

Cevap:

image

Sayfa 70 Cevapları

Size göre günümüzde bilimin gelişmesinde Aydınlanma Çağı’ndaki gelişmelerin nasıl bir etkisi olmuştur? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

Cevap:

Aydınlanma Çağı, XVIII. ve XIX. yüzyıllarda gerçekleşen gelişmelerle uygar dünyanın biçimlenişinin rotasını çizdi. Bu dönem, bilimsel bilgi ve tekniklerin kullanım alanlarının çeşitlenmesine yol açarak teknolojiye dönüşümü hızlandırdı. Endüstri devrimine ek olarak hümanistik alanlarda da büyük atılımlara zemin hazırladı.

Sayfa 73 Cevapları

Aşağıda XV. ve XX. yüzyıllar arasında Avrupa’da yaşanan gelişmeler ve tarihi olaylar, sebep, sonuç ve öncüler şeklinde tablolaştırılmıştır. Boş alanlara uygun ifadeleri yazınız.

Cevap:

image

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...