onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
165 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

image 

Mevsimler, Dünya’nın Güneş etrafında dönerken kendi ekseni etrafında da eğik bir şekilde dönmesi sonucu oluşur. Bu eğiklik, Dünya’nın yüzeyinde Güneş ışınlarının açısını ve süresini değiştirir. Böylece, yılın farklı zamanlarında Dünya’nın kuzey ve güney yarım küreleri arasında sıcaklık farklılıkları ortaya çıkar. Bu sıcaklık farklılıkları da mevsimleri belirler.

Örneğin, 21 Mart ile 23 Eylül arasında kuzey yarım küre, güney yarım küreye göre Güneş’e daha yakın ve daha dönüktür. Bu nedenle kuzey yarım kürede ilkbahar ve yaz mevsimleri yaşanırken, güney yarım kürede sonbahar ve kış mevsimleri yaşanır. Tam tersi olarak, 23 Eylül ile 21 Mart arasında güney yarım küre, kuzey yarım küreye göre Güneş’e daha yakın ve daha dönüktür. Bu nedenle güney yarım kürede ilkbahar ve yaz mevsimleri yaşanırken, kuzey yarım kürede sonbahar ve kış mevsimleri yaşanır.

Mevsim Değişikliklerinin Sonucunda Neler Yaşanır?

  • Bazı canlılar daha sıcak bölgelere göç ederler.
  • Tarım ve hayvancılık üzerinde etkisi vardır.
  • Çiçekler yaz aylarında canlanırlar.

Mevsim Değişiklikleri Olmasaydı Neler Olurdu?

  • Bölgede tek bir iklim görülürdü.
  • Tarım alanındaki faaliyetler etkilenirdi.
  • Sıcağa veya soğuğa bağlı olarak hastalıklar olurdu.

Onlineodev.com, ödevlerinizde başarıya ulaşmanız için size destek olur.!

2024 LGS Matematik Soru Çözümleri

...