onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
114 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Peygamberimiz (s.a.v.), Mekke’de doğmuş ve büyümüştür. Çocukluğu ve gençliği, toplumun ileri gelenleri arasında saygıdeğer bir ailenin üyesi olarak geçmiştir. Peygamberimiz (s.a.v.), çocukluğundan itibaren terbiyeli, ahlaklı, dürüst olarak yaşamıştır. Gençliğinde çobanlık ve tüccarlık yaparak insanların mallarına gözü gibi bakmış ve güvenilir olarak Mekke’de tanınmıştır. Bu nedenle Peygamberimiz (s.a.v.)'a Muhammed-ül Emin unvanı verilmiştir.

Peygamberimiz (s.a.v.), ticaret kervanlarıyla yolculuklara çıkarak ortaklık şeklinde ticari faaliyetlerde bulunmuştur. Hayatın pek çok alanında olduğu gibi, bu alanda da örnek bir şahsiyettir. Peygamberimiz (s.a.v.), ticari işlerinde hesabını doğru tutar, hiçbir kimseye haksızlık etmezdi. Peygamberliğinden önce kendisiyle alışveriş yapanlar, yaptıkları alışverişten çok memnun kalırlardı.

Peygamberimiz (s.a.v.), el-Emin diyorlardı. Bu lakap, onun doğruluğuna ve güvenilirliğine asla şüpheleri olmadığını gösterirdi. Peygamberimiz (s.a.v.), Hacer-i Esved’in yerleştirilmesi konusu ihtilafa yol açmış ve neredeyse kan dökülecekti. Ancak Allah’ın rahmetiyle bu ihtilaap sona ermiş ve Peygamberimiz (s.a.v.) büyük bir iyilik yapmıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...