onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
74 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Televizyon, eğitici, eğlendirici ve bilgilendirici bir araç olabilir, ancak aşırı veya yanlış kullanıldığında çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimine zarar verebilir. Bu nedenle, anne babalar televizyon kullanımında çocuklarının yanlışlarını düzeltmek için şu adımları izleyebilirler:

  • Çocuklarına televizyon izlemenin olumlu ve olumsuz yönlerini anlatabilir, onlara televizyonun gerçek hayattan farklı olduğunu ve her gördüklerine inanmamaları gerektiğini öğretebilirler .
  • Çocuklarına uygun televizyon programları seçebilir, onlarla birlikte izleyebilir, programlar hakkında yorum yapabilir, soru sorabilir ve tartışabilirler .
  • Çocuklarına televizyon izleme süresini sınırlayabilir, onlara başka etkinlikler önererek televizyona bağımlı olmalarını önleyebilirler .
  • Çocuklarına televizyon izleme alışkanlıklarını düzenleyebilir, onlara televizyon izlemek için en uygun zamanları ve yerleri belirleyebilir, örneğin yemek yerken, ödev yaparken veya yatmadan önce televizyon izlememeleri gerektiğini söyleyebilirler .
  • Çocuklarına televizyon izleme kurallarını belirleyebilir, onlara bu kurallara uymaları için nedenlerini açıklayabilir, kurallara uymadıklarında ise uygun bir şekilde cezalandırabilir veya ödüllendirebilirler .

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...