onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
82 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Ugroiskola, Macaristan’da oynanan bir çocuk oyunudur. Oyuncular, topu belirli bir hareket kombinasyonu yaparak karşı tarafa göndermeye çalışırlar. Bu oyun genellikle sokakta ve açık hava alanlarında oynanır ve sokak oyunları arasında popülerdir.

Türkiye’de de ugroiskola oyununa benzer çocuk oyunları oynanmaktadır. Bunlardan en bilineni seksek oyunudur. Seksek, zemine çizilen karelerden oluşan bir alanda tek ayak üzerinde zıplayarak ilerlemeyi amaçlayan bir oyundur. Oyuncular, elindeki taşı sırayla farklı karelere atar ve taşın düştüğü kareye basmadan diğer kareleri geçer. Oyuncular, tüm kareleri tamamladıklarında taşlarını alır ve dışarı çıkar.

Başka bir örnek olarak, çelik-çomak oyunu da ugroiskola oyununa benzer bir oyundur. Çelik-çomak, iki takım arasında oynanan bir oyundur. Oyuncular, ellerindeki değneklerle karşı takımın değneklerini vurmaya çalışır. Oyuncular, değneklerini vurdukları takdirde puan kazanır. Oyuncular, değneklerini vuramadıkları takdirde sırasını kaybeder.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...