onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
89 kez görüntülendi
Fizik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından düzenlendi

Akıllı telefonlar günlük hayatımızı değiştiren ve kolaylık sağlayan en önemli icatlardır. Bu telefonların daha fazla veri işlemesinin sebebi tamamen bant genişliği ile alakalıdır. Bant genişliği ne kadar fazla ise o kadar veri aktarımı fazla olur.

Bant genişliği kelime anlamı olarak, bir alandan farklı bir alana birim zamanda aktarılan veri miktarına denir. Bundan dolayı bant genişliğinin artması, veri trafiğinin artışına neden olacaktır.

Teknoloji, yapılan çalışmalar doğrultusunda her gün bir adım ileri gitmektedir. Günden güne geliştirilen işlemci teknolojileri sayesinde veri işleme hızı her geçen gün artmaktadır. Bu doğrultuda ceplerimizde bulunan telefonlarda veya bilgisayarlarımızda bulunan internet hızı kapsamında internete erişim hızımız her geçen gün artmaktadır.

İşlemciler günümüzde oldukça ilerlemiş durumda, 4,5 yıl öncesinin bilgisayarlarının işlemcisinden bile daha iyi sayılabilecek işlemciler var piyasada. Hal böyle olunca Wifi ve 4G ile internete bağlanan akıllı telefonların veri işlemesi de şaşırtıcı olmuyor. FullHD videolar, grafik performansı üst düzey olan oyunlar bu harika işlemciler sayesinde işleniyor. Takılma ve kasma gibi sorunlar olmadan akıcı şekilde bu oyunlar ve videolar oynanabiliyor.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...