onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
62 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
  • Medeni Kanun ile kadın ve erkek eşitliği sağlandı. Kadınlar tek eşlilik ilkesi, evlenme yaş sınırı, zorla evlendirilmeme, velayet hakkı, miras hakkı ve boşanma hakkı gibi pek çok medeni hakka sahip oldu.
  • Kadınlar eğitim hakkını elde etti. İlkokuldan üniversiteye kadar kadınlar erkeklerle aynı eğitim kurumlarına girebildi. İlk kadın öğretmenler, doktorlar, avukatlar, yargıçlar, pilotlar, diplomatlar ve milletvekilleri yetişti.
  • Kadınlar seçme ve seçilme hakkını kazandı. 1930 yılında belediye seçimlerinde ilk kez oy kullanan kadınlar, 1934 yılında da TBMM’de milletvekili olma hakkını elde etti.
  • Kadınlar sosyal, kültürel, sanatsal ve spor alanlarda da faaliyet göstermeye başladı. Kadın dernekleri, dergileri, tiyatroları, müzik grupları ve spor kulüpleri kuruldu.

Atatürk’ün Türk kadınlarına verdiği bu haklar sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkı sağlandı.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...