onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
145 kez görüntülendi
İngilizce kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

8. sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 144 cevapları

image

8. sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 145 cevapları

image

SAYFA 145, Aktivite 1; Türkçe çevirisi

Ayasofya Türkiye’de İstanbul’dadır ve dünyadaki en popüler turistik yerlerden biridir. Bizans İmparatoru Justinian Ayasofya’yı 537’de inşa ettirdi. 55 metre yüksekliğinde 73 metre genişliğinde ve 82 metre uzunluğundadır.
Çinli imparatorlar “Büyük Kanal”ı milattan önce 486 yılında inşa ettirdiler. Dünyadaki en uzun suyoludur ve en eski yapay su yollarından biridir. 1796 km uzunluğundadr ve hem Panama’dan hem de Suez’den daha uzundur.
Prambanan, Java, Endonesya’da bulunan harika bir Hindu tapınak merkezidir. İçerisinde 224 tapınak vardır. Hindistanlılar 9. Yüzyılda inşa ettiler. Merkez binası 47 metre yüksekliğindedir. Prambanan Unesco Dünya Mirasları Listesinde yer alır ve tüm dünyadan birçok turist çeker.
Georgia Akvaryumu Atlanta, Georgia’da bulunan bir halk akvaryumudur. Dünyadaki en büyük akvaryumlardan birisidir. İçinde yaklaşık 100.000 balık bulunur ve 500’den fazla tür vardır.

8. sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 146 cevapları

image

SAYFA 146, Aktivite A’da bulunan metnin Türkçe çevirisi

EDİRNE
Konumu ve Tarihi
Edirne Tekirdağ’ın batısında bulunmaktadır. Türkiye ve Yunanistan sınırında yer alan bir ildir. Birinci Murat şehri 1361’de fethetti. Stratejik konumu sebebiyle Edirne, 1453 yılında İstanbul fethedilene dek 92 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğunun başkentiydi. Edirne canlı bir şehir; camileriyle, dini yapılarıyla, köprüleriyle, eski Pazar yerleriyle, kervansaray ve saraylarıyla bir müzedir.

İklim
Şehirde karasal iklim hakimdir. Baharda yağışlı iken, yazları sıcak ve kurak geçer. En sıcak aylar Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarıdır, en soğuk aylar ise Aralık ve Ocak. Yazın ortalama sıcaklık  23 derecedir.

Neler alınabilir?
Şehirde dolaşırken dükkanların önünden geçerken beyaz peynir kütleleri görürsünüz. Hardal, acı badem ve üzüm suyunun karışımı olan Hardaliye, şehre ait lezzetli bir içecektir. Kokulu sabunlar, topraktan yapılmış çanak çömlek ve hasır işi sepetler Edirne’de satın alabileceğiniz eşyalar arasındadır. Badem ezmesi, Deva-i misk şekeri, mis sabun (kokulu sabun) ve beyaz peynir satın alabilirsiniz.

Bunu yapmadan ayrılmayın
Türk-İslam müzesi ve Sağlık Müzesi olan Edirne Müzesini ziyaret etmeden oradan ayrılmayın. Tarihi Alipaşa Alışveriş merkezini, Selimiye Camini, tarihi tren istasyonunu ve 2. Beyazıd Külliyesini ziyaret etmelisiniz. Meriç kenarında lezzetli bir yemek yemelisiniz ve Edirne’nin meşhur yiyeceği ciğer kızartmasını denemelisiniz. Son olarak, Haziran’ın son haftasında kesinlikle Kırkpınar güreşleri ve kültür festivalini görmelisiniz.

image

8. sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 148 cevapları

image

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...