onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
291 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 27 249 815

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 128 Anka Yayınevi

Akşam vakti uçakta yolculuk yapan biri uçak kalktıktan kısa bir süre sonra üzerinde uçtukları şehrin ışıklarını görebilir. Evler, statlar, lunaparklar ve yollar hep ışıklarla aydınlatılmıştır. Aydınlatma olmasaydı neler olurdu? Aydınlatmanın yaşamımızdaki önemi nedir?
Cevap: Aydınlatmalar olmasaydı etrafı görmemiz zor olurdu, birçok aksaklıklar olurdu, önümüzü görmediğimiz için arabalar kaza yapabilir, insanlar birbiriyle çarpışabilir ve seçim yaparken renkleri ayırt edemeyebilirdik.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 129 Anka Yayınevi

Geçmişten günümüze kullanılan aydınlatma araçlarını ansiklopedi, dergi, genel ağ gibi çeşitli kaynaklardan araştıralım. Bunları karşılaştırarak teknolojinin aydınlatma araçlarının gelişimine olan katkısını arkadaşlarımızla tartışalım.
Cevap: Geçmişten günümüze kullanılan aydınlatma araçları şunlardır;

  • Meşale
  • Yağ lambası
  • Mum
  • Gaz lambası
  • Ampul
  • Floresan lamba
  • Led lamba

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 131 Anka Yayınevi

Geçmişten günümüze kadar teknolojinin aydınlatma araçlarını nasıl geliştirdiğini öğrendik. Acaba gelecekte nasıl aydınlatma araçları kullanılabilir? Siz olsaydınız gelecekteki aydınlatma araçlarının hangi özelliklerde olmasını isterdiniz?
Cevap: Gelecekte aydınlatma aracı olarak gözümüzde küçük bir alet olmalı ve  o her yeri her şeyi aydınlatmalı. Komut  verdiğimiz zaman hemen açılıp kapanmalı. Böyle bir alet tasarlamak isterdim.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 132 Anka Yayınevi

Siz de gelecekte kullanılabilecek bir aydınlatma aracı tasarlayınız. Tasarımınızı verilen boşluğa çiziniz. Bu etkinliği yaparken kitabımızın 11-17. sayfaları arasında “Fen, Mühendislik ve Girişimcilik Uygulamaları” bölümünde yer alan yönergelerden yararlanabilirsiniz.
Cevap:

image

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 133 Anka Yayınevi

1) Geçmişten günümüze kadar kullanılan aydınlatma araçlarını film şeridinin parçalarına yazalım.
Cevap:

image

2) Aydınlatma araçlarını; kullanım süreleri ve yaydıkları ışık miktarları gibi özellikleri bakımından karşılaştıralım. Karşılaştırma sonuçlarını yazalım.
Cevap: Döneme göre bu sorunun cevabı değişir. Önceden en uzun yanan aydınlatma aracıyla şimdi en uzun yanan aydınlatma aracı farklıdır. Ama günümüze göre karşılaştıracak olursak en uzun yanan ampuldür. Çünkü günümüzün aydınlatma araçlarının tasarlanmasında ampul kullanılmıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...