onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
101 kez görüntülendi
Fizik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bilim araştırma merkezleri, bilimin gelişmesi ve günlük yaşama kazandırılması amacıyla bilim insanlarının birlikte çalışma imkânı buldukları ve bilimsel çalışmalarını, buluşlarını, projelerini, bilgiye ulaşma yol ve yöntemlerini paylaştıkları merkezlerdir. Bilim araştırma merkezleri, bilim ve teknoloji politikalarının belirlenmesi, akademik çalışmaların desteklenmesi, kamu araştırmaları, bilim insanı yetiştirme programları, bilim kültürü ve merakının gelişimi için kitap, dergi, materyal ve bilim olimpiyatları gibi birçok alanda görev üstlenir. Bilim araştırma merkezleri ayrıca ülke kalkınması ve gelişimi için ekonomik katkı sağlar, toplumun refah seviyesini yükseltir ve uluslararası işbirliği imkânları sunar.

Bilim araştırma merkezlerinin rolü teknoloji ve bilimin gelişmesinde çok büyüktür. Özellikle fizik bilimi gibi temel bilimlerin gelişimi için gerekli olan alt yapı ve desteği bu merkezler sağlar. Fizik bilimi günümüz teknolojisinin büyük bir kısmını üreten bilim dalıdır. Elimize aldığımız telefondan, merak ettiğimiz her şeyi araştırabileceğimiz interneti telefonumuza taşıyan fiber optik kablolara kadar günlük hayatımızın parçası olan teknolojiler fizik biliminin ürünüdür. Fizik biliminin gelişmesi için en temel duygu, hayal gücüdür. Hayal etmeden ürüne ulaşmak imkânsızdır. Hayal eden bireyin bu çalışmayı gerçekleştirebilmesi için de gerekli alt yapı ve desteğe ulaşması gerekmektedir. Bilim araştırma merkezleri ise bilim insanlarına araştırmak ve keşfetmek için maddi ve manevi olarak çok daha geniş imkanlar sağlar. Örneğin CERN ‘de içlerinde Türk bilim insanların da bulunduğu dünyanın pek çok yerinden fizikçiler kendi imkanları ile yapmalarının mümkün olmadığı pek çok deney gerçekleştirmektedir. Bu deneylerin sonuçları da elbette bütün insanlık için pek çok yeni teknoloji ve bilgi olarak geri dönmektedir. Elbette sonuç olarak bilimsel araştırma merkezlerinin imkanları sayesinde fizik bilimi bilgi dağarcığına yeni bilgiler eklemeye devam etmektedir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...