onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
87 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde tarafından 8 39 163

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Tümevarım, özel yargılardan genel bir yargıya ulaşmayı sağlayan bir akıl yürütme yöntemidir. Ancak, tümevarımda ulaşılan sonuçlar her zaman kesin veya zorunlu değildir. Bu, tümevarımın olasılıklı bir akıl yürütme yöntemi olmasından kaynaklanır.

Örneğin, “Bu kedi siyahtır, o kedi siyahtır, şu kedi siyahtır, demek ki bütün kediler siyahtır.” şeklinde bir tümevarım yapabiliriz. Ancak bu tümevarımın doğru olması için bütün kedileri görmüş olmamız gerekir. Bu da pratikte mümkün değildir. Bu nedenle tümevarımda ulaşılan sonuçlar kesin ve zorunlu değil, olasılıklı ve geçicidir. Tümevarım yöntemiyle elde edilen bilgiler gerçeği yansıtsa bile, bu gerçeklik zorunlu değildir. Bu nedenle söz konusu teknik ile ulaşılan sonuçların bilimsel bir geçerliliği yoktur.

Sonuç olarak, tümevarım yöntemiyle elde edilen bilgiler gerçeği yansıtsa bile, bu gerçeklik zorunlu değildir ve bu nedenle söz konusu teknik ile ulaşılan sonuçların bilimsel bir geçerliliği yoktur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...