onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
70 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde tarafından 8 39 163

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Felsefi sorular, her alanda olguları anlamaya yönelik sorulan sorulardır. Genellikle düşüncenin kendi akışı içerisinde refleksif olarak ortaya çıkarlar. Ancak felsefenin de bir araştırma alanı olduğunu unutmamalıyız. Felsefi sorular, olguların kendileriyle değil, olguların altında yatan nedenlerle ve nedenlerin birbiriyle olan etkileşimiyle ilgilenir. Bu nedenle felsefi sorular, birçok araştırma ve düşünme eylemine hizmet eder. Ayrıca, felsefi sorular olgulara olduğu kadar metafizik alanına ait de soruları içerir. İşte felsefi soruların genel özellikleri:

  1. Olguların Altında Yatan Nedenlerle İlgilenir: Felsefi sorular, olguların kendisinden çok, olguların altında var olan nedenlerle ilgilenir. Bu, felsefi sorunun niçin önemli ve gerekli olduğunun bir göstergesidir.

  2. Düşünsel Süreçlerin Belirleyicisi: Felsefi sorular, düşünsel süreçlerin belirleyicisi olarak ortaya çıkarlar. Akıl yürütme yöntemi kullanılarak cevapları aranır.

  3. Yanıtlar Sorulan Tek Bir Soruya Bağlı Değildir: Felsefi sorunun yapısı gereği, yanıtlar sorulan tek bir soruya bağlı değildir. Genellikle daha fazla sorunun doğmasına sebep olurlar.

  4. Günlük İhtiyaçların ve Rutinlerin Dışındadır: Felsefi sorular, refleksif bir düşüncenin ürünüdür ve günlük hayatın rutinlerinin ötesine uzanır.

  5. Kalıcıdır ve Her Zaman Güncelliğini Korur: Felsefi sorular, cevaplansa dahi her zaman güncelliğini korur. Bu nedenle hayatın her alanında ve anında karşımıza çıkabilirler.

Felsefi soruların diğer sorulardan en büyük farkı, önemli olanın sorunun kendisi olduğudur. Diğer tüm soru biçimlerinde amaç cevabı bulmaktır ve aslolan cevabın kendisidir. Ancak felsefi soruda temel amaç, sorunun sorulması ve cevaba giden yolun kendisidir. Ayrıca, felsefi soruların bütüncül ve yığılmacı yaklaşımlar ışığında sorulması da önemlidir. Bu sorular genellikle kapsamlı bir arayışa hitap eder ve birbirini tamamlayan soru ve cevaplarla ilişkilidir. Felsefi soruların cevapları subjektif ve değişkendir, kişiden kişiye ve hatta aynı kişinin farklı yaş aralıklarında bile değişebilir. Aynı soruya farklı coğrafyalarda yaşayan insanlar farklı yönlerden bakabilir ve farklı zamanlarda farklı yanıtlar gelebilir. Bu esneklik, felsefi soruların zenginliğini ve derinliğini gösterir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...