onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
10 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde tarafından 4 28 112

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 4 28 112
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
  • İnsan hakları sorunu evrensel düzeyde ilk kez 20. yüzyılın ortalarında, II. Dünya Savaşı sonrasında gündeme gelmiştir. Bu dönemde, savaşın yarattığı yıkım, acı ve insanlık dışı uygulamalar insan haklarının önemini ve korunmasını gerekli kılmıştır.
  • İnsan hakları sorunu evrensel düzeyde ilk kez Birleşmiş Milletler Antlaşması ile ele alınmıştır. Antlaşmanın 1. maddesinde, uluslararası işbirliği ile insan haklarının ve temel özgürlüklerin evrensel olarak saygı görmesi ve gözetilmesinin amaçlandığı belirtilmiştir.
  • İnsan hakları sorunu evrensel düzeyde ilk kez 10 Aralık 1948 tarihinde BM Genel Kurulu tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile özel bir düzenlemeye konu olmuştur . Bildirge, insanlık ailesinin bütün üyelerinin doğal yapısındaki onuru ile eşit ve devredilemez haklarını tanımak ve bu haklara saygının yerleşmesini amaçlamıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...