onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
10 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

“Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine ‘of!’ bile deme, onları azarlama, ikisine de güzel söz söyle.” (İsrâ suresi, 23. ayet.)
“… Onlarla iyi geçinin. Eğer onlardan hoşlanmazsanız (biliniz ki) Allah’ın hakkınızda çok hayırlı kılacağı bir şeyden de hoşlanmamış olabilirsiniz …” (Nisâ suresi, 19. ayet.)
“Eğer karı kocanın aralarının açılmasından korkarsanız erkeğin ailesinden bir hakem ve kadının ailesinden bir hakem gönderin. Bunlar barıştırmak isterlerse Allah aralarını bulur; şüphesiz Allah her şeyi bilen, her şeyden haberdar olandır.” (Nisâ suresi, 35. ayet.)
Yukarıda verilen ayetlerden hareketle aile içi iletişim, görev ve sorumluluklarla ilgili çıkarımlarda bulunarak düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Yukarıda belirtilen ayetler, aile içi iletişim, görev ve sorumluluklar hakkında önemli bilgiler vermektedir. İşte bu ayetlerden çıkarabileceğimiz bazı düşünceler:

  1. Saygı ve Sevgi: İsrâ suresi, 23. ayet, ana babaya saygı ve sevgi gösterilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Bu, aile içindeki her bireyin birbirine karşı saygılı ve sevgi dolu olması gerektiği anlamına gelir.

  2. Hoşgörü ve Anlayış: Nisâ suresi, 19. ayet, hoşlanmadığımız bir durumda bile hoşgörülü ve anlayışlı olmamız gerektiğini belirtir. Bu, aile içindeki her bireyin birbirinin farklılıklarını kabul etmesi ve anlayış göstermesi gerektiği anlamına gelir.

  3. Çözüm Odaklılık: Nisâ suresi, 35. ayet, bir sorunla karşılaşıldığında çözüm odaklı olunması gerektiğini ifade eder. Bu, aile içindeki her bireyin sorunları çözmek için proaktif ve çözüm odaklı olması gerektiği anlamına gelir.

Bu düşünceler, aile içinde sağlıklı bir iletişim ve etkileşim ortamı yaratmayı hedefler. Her bireyin birbirine karşı saygılı, sevgi dolu, hoşgörülü, anlayışlı ve çözüm odaklı olması, aile içinde huzurlu ve mutlu bir ortamın oluşmasını sağlar.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...