onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
9 kez görüntülendi
Sağlık kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 8 37 155

Alkol ve madde bağımlılığının insan beyni üzerindeki etkileri oldukça geniş ve karmaşıktır. İşte bazı önemli noktalar:

  1. Alkol ve Beyin İletişimi: Alkol, beyin hücreleri arasındaki kimyasal sinyalleri engeller. Bu durum, dengenin, hafızanın, konuşmanın ve yargılamanın kontrol edildiği beyin bölgelerinin işlevlerini zorlaştırır. Ayrıca, alkolün uzun süreli ağır kullanımı, nöronlarda, örneğin boyutlarında azalmalar gibi değişikliklere neden olabilir.

  2. Ergen Beyni: Ergen beyinleri, alkolün olumsuz etkilerine yetişkin beyinlerden daha hassastır. Ergenlik döneminde alkolün kötüye kullanılması, beyin gelişimini değiştirebilir ve beyin yapısı ve işlevinde kalıcı değişikliklere yol açabilir.

  3. Alkol Kaynaklı Hafıza Kaybı: Alkolün kötüye kullanılması, alkol kaynaklı hafıza kayıplarına neden olabilir. Bu hafıza boşlukları, bir kişi alkol içtiğinde ve bu durum, kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya anıların aktarılmasını geçici olarak engellediğinde oluşur.

  4. Alkol Aşırı Doz: Alkol aşırı doz, kan dolaşımında o kadar çok alkol bulunmasına neden olur ki, temel yaşam destek fonksiyonlarını kontrol eden beyin bölgeleri kapanmaya başlar.

  5. Alkol Kullanım Bozukluğu: Bireyler zamanla alkol içmeye devam ettikçe, beyinlerinin yapısı ve işlevinde ilerleyici değişiklikler meydana gelebilir.

  6. Madde ve Alkolün Merkezi Sinir Sistemine Etkisi: Madde ve alkol, beyin hücrelerinin işlevini bozar ve bu durum, bilgiyi işleme ve iletmelerini değiştirir. Madde ve/veya alkol kullanımı, duyguları, algıları, düşünme süreçlerini ve davranışları değiştirebilir.

  7. Kognitif ve Davranışsal Bozukluklar: Madde kullanımı, davranış, hafıza ve bilişi etkileyen beyin ağları üzerinde hem hemen hem de uzun vadede etkileri olabilir..

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...