onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
10 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde tarafından 27 253 824

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Osmanlı İmparatorluğu, çok çeşitli etnik ve dini grupları barındıran geniş bir coğrafyaya yayılmıştı. Osmanlı şehirlerinde yaşayan insanlar arasında Türkler, Araplar, Rumlar, Ermeniler, Yahudiler ve daha birçok farklı etnik ve dini grup bulunmaktaydı.

Osmanlı’nın şehir kurma pratiği, fethettikleri şehirlerde imar faaliyetlerini içeriyordu. Fethedilen şehirlerin halkı genellikle kendi mülklerinde oturmaya devam eder, fetih sonrası gelen göçmenler ise yeni mahalleler kurarak şehrin imarına katkıda bulunurlardı. Zamanla, insanlar arası mülk alışverişi ile ya da gelen göçmenlerin zaten karışık unsurlar ihtiva etmesi ile heterojen mahalleler ve şehirler oluşurdu.

Osmanlı toplumunda aile yapısı, şer’i hukuka ve Türk töresine dayanıyordu. Aile, devlet müdahalesinden uzak bir kurumdu. Osmanlı toplumunda Müslüman olmayan ulusların aile yapıları, kendi dinleri, gelenekleri ve özel hukukları çerçevesinde şekillenmiştir. Ancak Türk aile yapısı, onlar üzerinde etkiler yapmıştır.

Bu çeşitlilik, Osmanlı İmparatorluğu’nun geniş coğrafyası ve farklı kültürlerle etkileşime geçme kapasitesinin bir sonucuydu. Bu durum, Osmanlı şehirlerinin zengin ve çeşitli bir sosyal ve kültürel yapıya sahip olmasını sağlamıştır.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...