onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
43 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde tarafından 1 3 10

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 5 39 152

Varlık kavramı, genel anlamda, duyularla algılanabilen, bir cismi ve şekli olan her şeye işaret eder. Bu kavram, birçok filozof, düşünür ve edebiyatçı tarafından farklı şekillerde tanımlanmıştır. Varlıklar, canlı (insan, bitki, hayvan) ve cansız (nesneler) olarak ikiye ayrılır.

TDK’ya göre varlık, mevcut olan, gözle görülebilen, temas edilen şey ya da kimse anlamına gelir. Mevcudiyet ile varlık kelimesi eş anlamlıdır ve bu iki kelime cümle içinde birbirinin yerine kullanılabilir.

Felsefede varlık kavramı, soyut, somut, gerçek ve edimsel gibi türlere ayrılmıştır. Varlık felsefesine ontoloji adı verilir. Bu felsefe dalında yokluk, hakikat ve varoluş nedeni gibi kavramlar da analiz edilmiştir.

İslam felsefesinde de varlık kavramı derinlemesine tahlil edilmiştir. Muhyiddin İbn Arabi ve Sadreddin Konevi gibi düşünürler, Allah’ı Vacibü’l Vücud (Zorunlu Varlık), yaratılanları ise Mümkün Varlık olarak nitelendirmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...