onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
6 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Hamilelik döneminde annenin kullandığı ilaçlar ve aldığı besinler, bebeğin sağlıklı gelişimi için oldukça önemlidir. Anneye zararlı olabilecek veya bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebilecek maddelerin kullanımı, bebekte ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, hamilelikte hekim önerisi olmadan ilaç kullanmamak ve bebeğe faydalı besinleri tercih etmek gerekir.

Hamilelik sırasında kullanılan ilaçların doğacak bebeğe geçişi söz konusudur. Bunun sonucunda da doğacak bebek üzerinde anormallikler olabilir. İlaçların doğacak bebek üzerindeki olumsuz etkileri, çeşitli organların yapılarındaki ya da fonksiyonlarındaki anormallikler, büyümenin gecikmesi veya davranışsal bozukluklar şeklinde olabilir. Diğer taraftan, hamilelikte toplam vücut sıvı miktarı artar, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında değişmeler olur. Bunların sonucunda, ilaçların vücuttaki dağılım ve atılımı değişir. Bu durumda ise bazı ilaçların dozları yetersiz kalarak tedaviyi etkisiz kılar.

Hamilelikte bebeğe faydalı olan besinler arasında su, protein, demir, folik asit, kalsiyum, iyot, omega-3, lif ve probiyotikler sayılabilir. Bu besinler, bebeğin gelişimini destekler, annenin sağlığını korur ve hamilelik komplikasyonlarını önler. Hamilelikte bebeğe zararlı olan besinler arasında ise alkol, kafein, çiğ veya az pişmiş et, yumurta ve deniz ürünleri, pastörize edilmemiş süt ve peynir, işlenmiş gıdalar, yapay tatlandırıcılar, trans yağlar ve civa içeren balıklar sayılabilir. Bu besinler, bebeğin gelişimini olumsuz etkiler, annenin sağlığını bozar ve hamilelik komplikasyonlarını artırır.

Hamilelik döneminde annenin kullandığı ilaçlara ve aldığı besinlere dikkat etmesi, bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için çok önemlidir.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...