onlineodev.com'a Hoş Geldin!

Burası bilgi paylaştıkça büyüyen bir eğitim platformudur. Aklına takılan tüm soruları hiç çekinmeden sorabilir veya hakim olduğun konularda diğer öğrencilere yanıt vererek onlara destek olabilirsin. Hadi, sen de bu güzel dayanışmanın bir parçası ol.

147 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde tarafından

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

Vilayet-i Sitte, 1878 yılında Berlin Antlaşması’na göre Osmanlı Devleti’nin Erzurum, Van, Harput (Elazığ), Diyarbakır, Sivas ve Bitlis olmak üzere altı vilayetine verilen addırBu vilayetlerde yoğun Ermeni nüfusunun yaşadığı iddia edilmiş ve Avrupa devletleri buralarda bir Ermeni devleti kurulması için Osmanlı Devleti’ne baskı yapmıştırVilayet-i Sitte, Ermeniler tarafından Batı Ermenistan olarak da adlandırılmıştır. 1918 yılında Mondros Ateşkes Antlaşması’nın 24. maddesinde bu vilayetler “Altı Ermeni ili” olarak geçmiştirVilayet-i Sitte, Osmanlı Devleti’nin Balkanlar’dan sonra Anadolu’daki toprak kaybının başlangıcı olmuştur.

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.


...