193 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde ♦ tarafından
<span itemprop="name">9. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 116 Cevapları -Meb Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
♦ tarafından

Duygu Öğretmen, matematik dersine aşağıda görseli verilen uzunlukları ve renkleri birbirinden farklı boyanmış 5 tahta parçası ile gelmiştir.

Duygu Öğretmen bu tahtaların tamamını 1. Şekildeki gibi yerleştirmiştir.

Daha sonra pembe, sarı, yeşil ve kırmızı olanları 2. Şekildeki gibi iki farklı durumda yerleştirmiştir.

1.Duygu Öğretmenin elde ettiği şekillere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.2 ve 3. Şekil’deki yerleştirmeleri birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem olarak ifade ediniz.

  • Cevap: 2. Şekil’de pembe renkli tahtanın uzunluğuna x cm denirse kırmızı renkli tahtanın uzunluğu x + 7 cm yeşil renkli tahtanın uzunluğu x + 11 cm sarı renkli tahtanın uzunluğu x + 5 cm olur. Buradan 2. Şekil’den; x + x + 5 + x + 7 + 4 = x + 11 olup 2x + 5 = 0 3. Şekil’den; x + 11 = x + 7 + x + 5 + x olup 2x + 1 = 0 denklemleri elde edilir.

2.Her bir tahta parçasının uzunluğunu bulunuz.

  • Cevap: Pembe tahtanın uzunluğu 3 cm, sarı tahtanın uzunluğu 8 cm, kırmızı tahtanın uzunluğu 10 cm, yeşil tahtanın uzunluğu 14 cm ve mavi tahtanın uzunluğu 20 cm bulunur.

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...