onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
42 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Yazının bulunması, insanın bilgi edinme sürecini büyük ölçüde etkilemiştir. Yazı, insanların düşünce, duygu, deneyim ve bilgilerini kaydetmelerine, aktarmalarına ve paylaşmalarına olanak tanımıştır. Yazı sayesinde insanlar:

  • Tarih yazmıştır: Yazı, insanların geçmişte yaşanan olayları, kişileri, kültürleri ve uygarlıkları belgelemesine imkan vermiştir. Böylece insanlar tarihi öğrenmiş, tarihten ders çıkarmış ve tarihi korumaya çalışmıştır. Örneğin, Sümerlerin çivi yazısıyla yazdığı Gılgamış Destanı, dünyanın en eski edebi eserlerinden biridir.
  • Bilim yapmıştır: Yazı, insanların bilimsel araştırma, deneyim, buluş ve teorilerini kaydetmesine ve yaymasına imkan vermiştir. Böylece insanlar bilimi geliştirmiş, bilimsel yöntemleri kullanmış ve bilimsel topluluklar oluşturmuştur. Örneğin, Antik Yunanlıların alfabeyi kullanarak yazdığı matematik, fizik, astronomi gibi eserler, bilimin temellerini oluşturmuştur.
  • Sanat üretmiştir: Yazı, insanların sanatsal yaratıcılık, ifade ve beğenisini ortaya koymasına imkan vermiştir. Böylece insanlar sanatı zenginleştirmiş, sanatsal türler ve akımlar yaratmış ve sanatsal eserler üretmiştir. Örneğin, Çinlilerin kağıt ve mürekkebi kullanarak yazdığı şiir, kaligrafi, hikaye gibi eserler, dünya edebiyatına ve sanatına katkıda bulunmuştur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...