onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
87 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Balkan Antantı, 9 Şubat 1934 tarihinde Atina’da Türkiye, Yunanistan, Yugoslavya ve Romanya arasında imzalanan bir uluslararası savunma antantıdır. Balkan Antantı’nın imzalanmasına sebep olan gelişmeler şunlardır:

  • 1933’ten sonra Almanya’da Nazi Partisi’nin iktidara gelmesi, İtalya’nın Akdeniz’de ve Balkanlar’da genişleme çabası ve Avrupa devletlerinin silahlanma yarışına girmesi, Balkan ülkelerini güvenliklerini sağlamak için bir araya gelmeye itmiştir.
  • Balkan ülkeleri arasındaki sınır anlaşmazlıkları ve azınlık sorunları, Lozan Antlaşması’ndan sonra çözüme kavuşturulmuş ve Balkan Konferansları’nda işbirliği yapma kararı alınmıştır.
  • Balkan ülkeleri, Sovyetler Birliği’nin komünist yayılmacılığına karşı da bir savunma hattı oluşturmak istemişlerdir.

Balkan Antantı’nın amacı, Balkanlar’da barış ve istikrarı sağlamak, dış müdahalelere karşı ortak hareket etmek ve bölgesel işbirliğini geliştirmekti. Ancak antant, 1941 yılında Yugoslavya’nın Mihver Devletleri tarafından işgal edilmesiyle geçerliliğini yitirmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...