onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
91 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Dünya’nın iki türlü hareketi vardır:

  • Kendi ekseni etrafında dönmesi: Dünya, kendi yörüngesinde ve kendi ekseni etrafında döner. Dünya kendi etrafındaki hareketini ne kadar sürede tamamlar sorusuna yanıt vermek gerekirse bu süre 24 saat olacaktır. Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesi ile bir gün ortaya çıkar. Bu sebeple bu dönüşe günlük hareket adı da verilir. Dünya, kendi ekseninde batıdan doğuya doğru dönmektedir.
  • Güneş’in etrafında dönmesi: Dünya, kendi ekseni etrafında dönerken bir yandan da Güneş’in etrafında dönmektedir. Bu dönüşü yaparken takip ettiği yola ise yörünge adı verilir. Dünya, yörüngesi etrafında dönerken Güneş’e bazen yakınlaşmakta; bazen ise uzaklaşmaktadır. Dünya’nın Güneş etrafındaki dönüşü yıllık dönüştür. Dünya, bu dönüşü 365 gün 6 saatlik bir sürede tamamlamakta ve bu dönüş sırasında mevsimler ortaya çıkmaktadır.

Dünya’nın hareketleri, gece-gündüz, mevsimler, yerel saat farkları, basınç merkezleri, rüzgarlar ve okyanus akıntıları gibi pek çok doğal olaya sebep olmaktadır. 

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...