onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
92 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Mustafa Kemal’in askeri başarılarının yanı sıra yeni bir devlet kurması onun pek çok özelliğinden kaynaklanmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Vatanseverlik: Mustafa Kemal, vatanını ve milletini seven, onların bağımsızlığı ve mutluluğu için çalışan bir liderdir. Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasını ve işgal edilmesini kabullenmeyerek, Türk milletinin direnişini örgütlemiş ve yeni bir devletin temellerini atmıştır.
  • Cesaret: Mustafa Kemal, zorlu ve tehlikeli durumlarda bile korkusuzca hareket eden, kararlı ve yılmaz bir kişiliktir. Çanakkale Savaşı’nda “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyerek askerlerine örnek olmuş, Sakarya Meydan Muharebesi’nde “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” diyerek vatanın her karış toprağını savunmuştur.
  • Vizyon: Mustafa Kemal, sadece bugünü değil, geleceği de görebilen, çağdaş ve ileri görüşlü bir liderdir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra yaptığı devrimlerle ülkeyi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmayı hedeflemiş, eğitimden sanata, ekonomiden hukuka pek çok alanda yenilikler yapmıştır.
  • Karizma: Mustafa Kemal, etkileyici ve saygın bir kişiliğe sahip olan, insanları kendisine hayran bırakan bir liderdir. Askerlerine ve halkına güven vermiş, onların sevgisini ve saygısını kazanmıştır. Dünya liderleri tarafından da takdir edilmiş, Türkiye’nin uluslararası alanda saygınlığını artırmıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...