onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
84 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

I. Haçlı Seferi, 1096-1099 yılları arasında gerçekleşen tarihteki ilk Haçlı Seferidir. 

Gelişimi, sonuçları ve önemi şöyledir:

  • I. Haçlı Seferi, Bizans İmparatoru I. Aleksios’un Türklere karşı Avrupa’dan yardım istemesi ve Papa II. Urbanus’un Clermont Konsili’nde Hristiyanları Kutsal Toprakları Müslümanlardan kurtarmak için çağırmasıyla başladı.
  • I. Haçlı Seferine katılan ordular, Fransızlar, Normanlar, İngilizler, Almanlar ve diğer Avrupalı milletlerden oluşuyordu. Bu ordular Anadolu’yu geçerek Antakya’yı kuşattılar ve ele geçirdiler. Ardından Kudüs’e yöneldiler ve 1099 yılında şehri fethettiler.
  • I. Haçlı Seferinin sonucunda Kudüs Krallığı ve diğer Haçlı devletleri kuruldu. Bu devletler Doğu Akdeniz’de bir yüzyıldan fazla varlıklarını sürdürdüler. Ayrıca Haçlı Seferleri Doğu-Batı arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri geliştirdi.
  • I. Haçlı Seferinin önemi ise Hristiyan dünyasında dini bir heyecan uyandırması, Avrupa’da merkezi krallıkların güçlenmesi, Bizans’ın zayıflaması ve Türklerin Anadolu’daki hakimiyetlerinin sarsılmasıdır. Ayrıca Haçlı Seferleri tarihte ilk kez Avrupa’nın ortak bir amaç için birleşmesine örnek teşkil etmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...