onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Hucurât Suresi 10. ayetten ilkeler çıkaralım.

Cevap:

Hucurât Suresi 10. ayet, Kur’an’ın 49. suresi olan Hucurât Suresi’nin 10. ayetidir. Bu ayet, müminlerin birbirlerine kardeş olduğunu, aralarında çıkan anlaşmazlıkları adaletle çözmeleri gerektiğini ve Allah’tan korkup sakınmalarını öğütlemektedir. Bu ayetten çıkarabileceğimiz bazı ilkeler şunlardır:

  • İman, müminleri birbirine bağlayan en güçlü ve en değerli bağdır. Müminler, nesepleri ne olursa olsun, dinde ve haklarının korunmasında birbirlerinin kardeşidirler.
  • Müminler, kardeşlik hukukuna riayet etmeli, birbirlerine sevgi, saygı, merhamet ve yardımlaşma duygularıyla yaklaşmalıdırlar.
  • Müminler, kardeşleri arasında çıkan ihtilafları, barışçıl ve hakkaniyetli bir şekilde gidermeye çalışmalı, haksızlıkta ısrar edenlere karşı haklının yanında durmalıdırlar.
  • Müminler, Allah’ın emir ve yasaklarına uymalı, O’nun rızasını kazanmaya çalışmalı, O’nun azabından korkup sakınmalıdırlar. Böylece Allah’ın rahmetine nail olabilirler.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...