onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
72 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Genetiği değiştirilmiş besinler (GDO), genetik mühendisliği yöntemleriyle DNA’sı değiştirilen bitki, hayvan veya mikroorganizmalardır. GDO, tarımsal üretimi artırmak, besin değerini yükseltmek, hastalık ve zararlılara dayanıklılık sağlamak, raf ömrünü uzatmak gibi amaçlarla üretilir. GDO, 1990’lı yıllardan itibaren ticari olarak kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde mısır, soya, pamuk, kanola, patates, domates, pirinç gibi pek çok bitki türü genetiği değiştirilmiştir.

GDO’nun faydaları ve zararları hakkında bilimsel bir fikir birliği yoktur. Bazı araştırmalar GDO’nun insan ve çevre sağlığına zararlı olmadığını iddia ederken, bazı araştırmalar da GDO’nun alerji, kanser, doğurganlık bozukluğu, genetik kirlilik gibi olumsuz etkileri olduğunu ileri sürmektedir. GDO’nun etik ve sosyal boyutları da tartışmalıdır. Bazıları GDO’nun açlık ve yoksulluk sorunlarını çözebileceğini savunurken, bazıları da GDO’nun biyolojik çeşitliliği azaltacağını, gıda güvenliğini tehlikeye atacağını ve küçük çiftçileri zor durumda bırakacağını öne sürmektedir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...