onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
80 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Bakteriyel hastalıklarda hekimler tedavi sürecinde antibiyotik önerebilmektedir. Hekimlerin bu tedavi süreçlerinde üzerinde durduğu önemli noktalardan biri de antibiyotiklerin bitene kadar kullanılmasıdır. Tedavi sürecinde hastalıkta iyileşme görülse bile antibiyotiğin tamamının neden bitirilmesi gerektiğini şöyle açıklayabiliriz:

  • Antibiyotikler, bakterileri öldürerek veya çoğalmalarını engelleyerek enfeksiyonları tedavi eder. Ancak, antibiyotikleri yeterli süre ve dozda kullanmazsak, bakteriler antibiyotiğe karşı direnç geliştirebilir. Bu durumda, enfeksiyon tekrarlayabilir veya daha şiddetli hale gelebilir.
  • Antibiyotik direnci, bakterilerin antibiyotiğin etkisini azaltan veya ortadan kaldıran mekanizmalar geliştirmesi anlamına gelir. Bu mekanizmalar, bakteriler arasında genetik yolla aktarılabilir. Antibiyotik direnci, hem bireysel hem de toplumsal sağlık için ciddi bir tehdittir. Dirençli bakterilerle enfekte olan hastaların tedavisi daha zor, daha pahalı ve daha riskli olur.
  • Antibiyotik direncinin oluşmasını önlemek için, hekimin reçete ettiği antibiyotiği tam olarak bitirmek çok önemlidir. Böylece, enfeksiyona neden olan tüm bakteriler yok edilir ve direnç gelişmesine fırsat verilmez. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilacınızı yarım bırakmayın. Aksi takdirde, enfeksiyonun nüksetme riski artar.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...