onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
51 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Bitkilerin tozlaşma adı verilen bir süreçle üremeleriyle ilgilidir. Tozlaşma, bitkilerin çiçeklerinde bulunan erkek organlardan (erkek organlar) çıkan polenlerin, rüzgar, su, böcekler veya kuşlar gibi aracılarla diğer bitkilerin çiçeklerinde bulunan dişi organlara (dişi organlar) taşınmasıdır. Bu şekilde, bitkiler genetik materyallerini karıştırarak yeni tohumlar oluştururlar.

Bitkilerin çiçekleri, tozlaşmayı kolaylaştırmak için aracılara çekici gelmek zorundadır. Bu nedenle, bitkilerin çiçekleri göz alıcı renklerhoş kokularnektar gibi tatlı sıvılar veya polen gibi besleyici maddeler üretirler. Böylece, aracılar bitkilerin çiçeklerine gelir ve polenleri taşıyarak tozlaşmaya katkıda bulunurlar.

Örneğin, menekşe çiçeği, mor, pembe, beyaz gibi farklı renklerde olabilir ve güzel bir koku yayabilir. Bu özellikleri sayesinde, menekşe çiçeği böcekleri kendine çeker ve tozlaşır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...