131 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde tarafından
<span itemprop="name">12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları - Meb Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

SORULAR

36. Kemosentezle ilgili
I. Sadece prokaryot canlılar tarafından gerçekleştirilir.
II. Işık enerjisi kullanılmadığı için gece gündüz
gerçekleşebilir.
III. Hidrojen kaynağı olarak H2O ya da H2S kullanılabilir.
ifadelerinden hangileri yanlıştır?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C

37. Oksijenli solunumun
I. Glikoliz
II. ETS
III. Krebs döngüsü
evrelerinden hangilerinde oksidatif fosforilasyon ile ATP sentezlenir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
D) I ve II E) I ve III

  • Cevap: B

38. ATP
I. Nükleotit yapılı olma
II. 5 karbonlu şeker içerme
III. Fosfat bağı bulundurma
özelliklerinden hangilerine sahiptir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
D) I ve II E) I, II ve III

  • Cevap: E

39. Fotosentez reraksiyonları sırasında
I. Glikoz sentezlenmesi
II. Oksijen üretilmesi
III. ATP sentezlenmesi
olaylarından hangilerinde ışık doğrudan etkili  değildir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: A

40. Solunum çeşitlerinin ilk basamağını oluşturan glikoliz reaksiyonlarında aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmez?
A) Karbondioksit üretimi
B) Substrat düzeyinde fosforilasyon
C) ATP harcanarak glikozun aktifleştirilmesi
D) ATP üretimi
E) NAD+ molekülünün hidrojen yakalaması

  • Cevap: A

41. Oksijensiz solunumla ilgili
I. Besin monomerlerinden koparılan elektronlar ETS yardımı ile başka organik maddelere aktarılır.
II. Fermantasyondan farklı olarak ETS kullanılır.
III. Madde döngüsü açısından oldukça önemlidir.
ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: D

42. Kemiozmotik görüş ile ilgili
I. ETS yardımıyla ATP sentezini açıklar.
II. ATP sentezinde ATP sentaz görev alır.
III. ATP sentezi protonların (H+) zarlar arası boşluktan matrikse difüzyonla geçişi sırasında gerçekleşir.
ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E

43. Aşağıdaki olaylardan hangisi fotosentez yapan canlıların tamamında tepkimeler sırasında ortak olarak gerçekleşmez?
A) ATP üretmek
B) Işık enerjisi kullanmak
C) Besin üretmek
D) Karbondioksit tüketmek
E) Su tüketmek

  • Cevap: E

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...