onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
76 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Seracılıkta yapay ışıklandırma yapılırken en çok hangi renk ışıklar tercih edilmektedir sorusunun cevabı, bitkilerin ışık spektrumundaki farklı renklere farklı tepkiler vermesine bağlıdır. Yapılan araştırmalar neticesinde pek çok bitkinin 470 nm dalga boyundaki mavi ışık ve 730 nm kırmızı ışıkta çok daha iyi fotosentez yapabildikleri ortaya konulmuştur. Bazı yeşil bitkiler ise özellikle mavi tonlarına yakın mor ışıkta daha iyi fotosentez yapabilmektedir. Mavi ve kırmızı ışıkların ise bir arada kullanılması neticesinde pembe renk ışıkta seralarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

Nedeni ise, bitkilerin klorofil pigmentleri, mavi ve kırmızı ışığı daha iyi absorbe ederken, yeşil ışığı yansıtır. Bu yüzden bitkiler yeşil görünür. Mor ışık ise, mavi ve kırmızı ışığın karışımı olduğu için, bitkiler için uygun bir ışık kaynağıdır. Pembe ışık ise, mavi ve kırmızı ışığın bir arada kullanılmasının sonucudur. Bu renkler, bitkilerin fotosentez hızını artırarak, büyüme ve gelişmelerini sağlar .

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...