onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
103 kez görüntülendi
Fizik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Evrenin bugünkü şekilde olmasında en etkili temel kuvvet hangisidir?

Cevap:

Evrenin bugünkü şekilde olmasında en etkili temel kuvvet kütleçekim kuvvetidirKütleçekim kuvveti, evrenin genişlemesinde ve galaksi ve yıldızların hareketinde önemli bir rol oynarKütleçekim kuvveti, evrendeki en zayıf kuvvet olmasına rağmen, menzili sonsuz olduğu için büyük kütleli cisimler arasında etkili olurKütleçekim kuvveti, evrenin yapısını ve dinamiğini belirleyen kozmolojik bir öneme sahiptir.

Proton, nötron ve elektrondan başlayarak maddenin oluşum süreci nasıldır?

Cevap:

Maddenin oluşum süreci şöyle özetlenebilir:

  • Proton, nötron ve elektron, maddenin temel yapı taşlarıdır. Proton ve nötron, kuark adı verilen daha küçük parçacıkların birleşimleridir. Elektron ise temel bir parçacıktır.
  • Proton ve nötronlar, güçlü nükleer kuvvet ile bir araya gelerek atomun çekirdeğini oluştururlar. Çekirdekler, atom numarasına göre farklı elementleri tanımlarlar.
  • Elektronlar, elektromanyetik kuvvet ile çekirdek etrafında belirli enerji seviyelerinde bulunurlar. Elektronların sayısı ve dağılımı, atomun kimyasal özelliklerini belirler.
  • Atomlar, kimyasal bağlar ile bir araya gelerek molekülleri oluştururlar. Moleküller, aynı veya farklı elementlerin atomlarından oluşabilirler. Moleküllerin şekli ve yapısı, maddenin fiziksel özelliklerini belirler.
  • Moleküller, fiziksel kuvvetler ile bir araya gelerek maddeleri oluştururlar. Maddeler, katı, sıvı veya gaz hallerinde bulunabilirler. Maddelerin halleri, sıcaklık ve basınca bağlı olarak değişebilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...