onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
187 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Kültür havzamızın Türkiye sınırları dışına yayılmasında turizm ve ticaret en önemli rolü oynayan faktörlerdir. Bu faktörler şöyle açıklanabilir:

  • Turizm: Küreselleşen ve teknolojik olarak gelişen dünyada, insanlar kolaylaşan ve ucuzlayan ulaşım imkanları sayesinde diğer ülkelere seyahat edebilmektedir. Bu sayede, farklı kültürleri tanıma, yaşama ve deneyimleme fırsatı bulmaktadır. Türkiye, zengin tarihi, doğal güzellikleri, gastronomisi ve misafirperverliği ile birçok turistin ilgisini çeken bir ülkedir. Türkiye’ye gelen turistler, ülkemizin kültürünü beğendikleri yönleriyle tanıyabilir, hayatlarına dahil edebilir ve kendi ülkelerindeki diğer insanlarla paylaşabilirler. Örneğin, Ege ve Akdeniz bölgelerine gelen turistler, bu bölgedeki yemek, müzik, yaşam tarzı gibi kültürel ögelerle yakından ilgilenebilirler.
  • Ticaret: Ticaret, kültür aktarımının en eski yöntemlerinden biridir. Ticaret ile ülkemizin kültürünü içeren ögelerin yurtdışına ihraç edilmesi veya yurtdışından kültürel ögelerin ithal edilmesi söz konusu olabilir. Aynı zamanda, ülkemize gelen veya ülkemizden giden ticaret erbabı veya tüccarlar da kültürümüzü ve diğer kültürleri daha yakından tanıyabilir ve etkileşime girebilirler. Örneğin, Türkiye’nin halı, kilim, çini, bakır gibi el sanatları ürünleri veya lokum, baklava, çay gibi gıda ürünleri yurtdışında talep gören ve kültürümüzü yansıtan ögelerdir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...