onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
125 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

II. Dünya Savaşı’nda savaşan Mihver Devletler ile onlara karşı savaşan Müttefik Devletler’in liderliğini yapan devletleri şöyle açıklayabiliriz:

  • Mihver Devletler, 1940’ta Tripartite Paktı’nın imzalanmasıyla kurulan ve Nazi Almanyası, Faşist İtalya ve Japon İmparatorluğu’nun oluşturduğu bir ittifaktı. Bu ülkelerin liderleri sırasıyla Adolf HitlerBenito Mussolini ve Hirohito idi. Mihver Devletler’e daha sonra Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Slovakya gibi diğer ülkeler de katıldı.
  • Müttefik Devletler, II. Dünya Savaşı’nda Mihver Devletler’e karşı savaşan ülkelerin oluşturduğu bir ittifaktı. Müttefik Devletler’in liderliğini yapan devletler ise Birleşik Krallık, Fransa, Sovyetler Birliği, ABD ve Çin Cumhuriyeti’ydi. Bu ülkelerin liderleri sırasıyla Winston ChurchillCharles de GaulleJoseph StalinFranklin D. Roosevelt ve Chiang Kai-shek idi. Müttefik Devletler’e daha sonra Polonya, Kanada, Avustralya, Hindistan, Brezilya ve Türkiye gibi diğer ülkeler de katıldı.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...