onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
68 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bir dilin yabancı dillerin etkisinden kurtarılması, sizce devletin mi yoksa toplumun mu görevidir? sorusuna verilebilecek bazı olası cevaplar şunlardır:

  • Bir dilin yabancı dillerin etkisinden kurtarılması, hem devletin hem de toplumun görevidir. Devlet, dilin korunması ve geliştirilmesi için yasal, eğitimsel, kültürel ve bilimsel önlemler almalıdır. Toplum ise dilini doğru ve güzel kullanmalı, diline sahip çıkmalı ve yabancı dillerden gereksiz ödünç sözcükler almamalıdır.
  • Bir dilin yabancı dillerin etkisinden kurtarılması, sadece devletin görevidir. Devlet, dilin resmiyetini ve otoritesini sağlamalı, dilin kurallarını belirlemeli ve uygulamalıdır. Toplum ise devletin belirlediği dil politikalarına uymalı ve devletin sunduğu dil eğitiminden yararlanmalıdır.
  • Bir dilin yabancı dillerin etkisinden kurtarılması, sadece toplumun görevidir. Toplum, dilini yaşatan ve zenginleştiren temel unsurdur. Toplum, dilini konuşarak, yazarak, okuyarak ve dinleyerek geliştirmeli ve aktarmalıdır. Devlet ise toplumun dil tercihlerine saygı duymalı ve müdahale etmemelidir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...